Nem részvét kell, hanem részvétel! – nyílt nap az FMH-ban

Tájékoztatás, együttműködés és részvétel.

Sérült testben ép lélek 2006 programsorozat és az Állampolgári Részvétel Hetének keretében került megrendezésre az egészségprogram az FMH-ban.

Kolos Márta a program szervezője elmondta, hogy a céljuk az volt, hogy a civil szervezetekkel, alapítványokkal közösen segítséget nyújtsanak a hátrányos helyzetű, mozgásukban, vagy életvitelükben korlátozott, főleg egyedülálló személyeknek.

A nap folyamán számos, az esélyegyenlőséggel, az akadálymentesítéssel, sérülteket különösen érintő jogi és egészségügyi kérdésekkel foglalkozó előadást hallgathattak meg az érdeklődők. Bárd Petra a Közép-Európai Egyetem jogi tanszékéről tartott előadást, illetve válaszolt a feltett gyakorlati kérdésekre. Ezután Kiss Zsófia az Európa Ház munkatársa beszélt a Skóciában nemrég megtartott Civil Konferencia eredményeiről, illetve arról hogy a világban a hátrányos helyzetű és fogyatékos emberek életével foglalkozó civil szervezetek és alapítványok milyen munkát folytatnak.

A rendezvényre ellátogattak a kerekes-székesek, a szájjal és lábbal festők, és a Sclerosis Multiplex Alapítvány is részt vett az eseményen. Ez az év a Siketek Éve, ezért a program a többi sérült ember mellett főleg a siketeknek és nagyothallóknak szólt, akiknek az egészségügyi hiányosságát csak ránézéssel nem lehet megállapítani, tehát esendőbbek.

Többen konkrét kéréssel fordultak a szervezőkhöz, akik az önkormányzat által nemrég kiadott Szociális Kalauzt készségesen nyújtották át a rászorulóknak.

Az előadások után könyvkiállítás- és vásár valamint különféle gyógyászati segédeszköz és az egészséget regeneráló termékbemutatója tette teljessé a napot.

A programsorozat következő állomása az október 23-ai 56-os megemlékezés lesz, amikor filmvetítéssel és kiállítással egybekötött programra várják az érdeklődő egészséges és sérült újbudaiakat

Copyright © 2011-2019 Állampolgári Részvétel Hete. Minden jog fenntartva. Tervezte és fejlesztette: Civil Kollégium Alapítvány.

Lépj be a már meglévő Facebook regisztrációdon keresztül

vagy    

Elfelejtetted a jelszavadat?

Create Account