Panaszkodtak, de dicsértek is a szekszárdiak
2009. október 6.

Kevesebb észrevételt juttattak el az idén az állampolgári részvétel hetén a szekszárdiak, mint tavaly. Panaszból, de dicséretből is jó néhány akadt.
Az idén százzal kevesebb, 126 cédulára írt észrevételt kellett összegezni az állampolgári részvétel hete után, mint tavaly. A javaslatok csokrát továbbítják a város vezetőinek. A rózsaszínű cédulán a „Nekem az tetszik…” kezdetű mondatot 52-en folytatták.
Dicsérik a nagyrendezvényeket, azok hangulatát, a virágos és egyre tisztább várost, a Garay tér pezsgő életét, magát az állampolgári részvétel hetét. Például azért is, mert ezúttal felhívta az egészségesek figyelmét a fogyatékossággal élő emberek életére, erősítve a szolidaritást.
Az még jobban tetszene, írta valaki, ha meg is hallanák, sőt figyelembe is vennék a véleményeket. Dicsérték a Volánt, örültek az épülő autópályának, a bicikli utaknak, a szekszárdi terveknek. „Azokat a képviselőket szeretem, akik józanul gondolkodnak, és nem a frakciónak, hanem a lakosságnak akarnak megfelelni”, írta valaki. Más szerint meg erősödik a civil szféra, bátrabban hallatják hangjukat. Annak külön örült a szerző, hogy sok fiatalt látott a rendezvényeken.
A „Nem tetszik…” kezdetű mondatot többen, 74-en folytatták. Vannak köztük örökzöld témák, mind például az ifjúsági szórakozóhely hiánya, a járdák terek burkolatának rossz állapota, például a Arany János és a Munkácsy utcában, a Korzó környékén. Vagy éppen az, hogy nincs az északi városrészen megfelelő bevásárló központ.
Téved, aki azt írta, hogy meg akarják szüntetni a Prométheusz parkot, szó se volt róla. Azt viszont bárki láthatja, hogy rengeteg a galambürülék a belvárosban, vagy hogy vasrudak vannak a buszmegállókban, amelyeken ülni lehetetlen. Nem biztos, hogy sokan egyetértenek azzal, aki a templom díszkivilágítását hivalkodónak látja.
Hiányolták a képviselők jelenlétét a civilek rendezvényein, az akadálymentesítés befejezését. Több játszóteret, vagy éppen legalább egy idősek parkját szeretnének.
Sok-sok nem helyi és nem önkormányzati problémát is felvetettek az emberek. Például, ne csak oktatás, nevelés is legyen az iskolákban, kevés a munkahely, a döntéshozók nem figyelnek a civilekre, vagy éppen, hogy több támogatást érdemelnének a fogyatékos szervezetek, a művészet és a kultúra.
Szóvá tették, hogy fél munkanapig napig tart a vonatút a fővárosba. A véleményeket Dér Miklósné, a Szekszárdi Civil Kerekasztal elnöke, az állampolgári részvétel hete koordinátora összesítette. Az összegzést a www.tmciszok.hu honlapon lehet majd olvasni.

Copyright © 2011-2019 Állampolgári Részvétel Hete. Minden jog fenntartva. Tervezte és fejlesztette: Civil Kollégium Alapítvány.

Lépj be a már meglévő Facebook regisztrációdon keresztül

vagy    

Elfelejtetted a jelszavadat?

Create Account