1. Milyen demokráciát akarunk?

Milyen alternatívák vannak? Legyen alapvető a részvétel a döntéshozatali folyamatokban!

Témajavaslatok:
1) Valódi demokráciát Most!
A világon hónapok óta százezrek mozgósítanak egy valódi demokráciáért, egy jobb jövőért! Október 15-én több tucatnyi országban jutnak kifejezésre e folyamatok eredményei
Járuljunk hozzá mi is!
Angol: http://takethesquare.net/
http://www.facebook.com/event.php?eid=113736602047697
Magyar: http://www.facebook.com/event.php?eid=260658203949673
http://www.facebook.com/forradalommost

2) Változásban a civil szabályozás! Ragaszkodjunk az érdemi civil részvételhez!
Számos aggály merült fel az új szabályozással kapcsolatban, 500 civil szervezet csatlakozott ahhoz a felhíváshoz, amely a tervezettel kapcsolatos kifogásokat és cselekvési lehetőségeket fogalmazza meg: http://nonprofit.hu/?q=civiltorveny_csatlakozasEgy részletes elemzői vélemény itt is olvasható).
Az ÁRH jó alkalmat ad a vitára és a nyomásgyakorlásra egyaránt!

2. Önként, szívesen!
Az önkéntesség, mint a részvétel első lépcsőfoka

Témajavaslatok:
1) 2011. Önkéntesség Európai Éve
Az Európai Unió a 2011-es tematikus évet az önkéntesség témájának szenteli, melynek célja, hogy minél több társadalmi réteget megszólítva tudatosítsa az emberekben az önkéntes tevékenységek és az aktív állampolgárság pozitív következményeit.
http://www.onkentesseg2011.hu/

2) A fiatalok közjóért való tevékenysége
A bő egy éve elindult „Add tovább! – Fiatalokkal a települési közösségekért önkéntes mozgalom” a települések életképességének fokozásáért és az ifjúság demokratikus elköteleződése érdekében szerveződik. A fiatalok közjóért való önkéntes tevékenységét a mozgalom az ÁRH során kiemelt eseményekkel is támogatja. Csatlakozzunk hozzájuk!
http://addtovabb.kozossegfejlesztes.hu/

3. A szegénység néma? Adj hangot neki! 
A részvétel lehetőségei a szegénység mérséklésében

Témajavaslat:
Október 15-én szerveződik Magyarországon a Szegénység Elleni Küzdelem Világnapja.
A Magyar Szegénységellenes Hálózat ezen a napon is, de az ÁRH során egyaránt képviseli a szegénységben élők részvételének fejlesztését. Tegyük ezt velük együtt!
http://www.mszeh.hu/

„Mi azt kérjük és akarjuk, hogy minden ránk vonatkozó döntésbe, cselekedetbe vonjanak be minket is, szegénységben és társadalmi kirekesztettségben élő embereket. Ne döntsenek helyettünk és nélkülünk, tegyék lehetővé, hogy bekapcsolódhassunk a döntési folyamatokba. Ne ellenünk, hanem értünk és velünk történjenek a változások, mert csak annak lesz eredménye.”

Copyright © 2011-2019 Állampolgári Részvétel Hete. Minden jog fenntartva. Tervezte és fejlesztette: Civil Kollégium Alapítvány.

Lépj be a már meglévő Facebook regisztrációdon keresztül

vagy    

Elfelejtetted a jelszavadat?

Create Account