Állampolgári Részvétel Hete szeptember 19-25.

 

Milyen a társadalmi részvételre való hajlandóság, a cselekvés értelmébe vetett közbizalom ma Magyarországon?

Ki tud-e mozdulni a hazai civil társadalom a kívülről és belülről is erősödő depressziójából? Ha igen, hogyan?

Kevés sikerélménnyel rendelkezik a civil társadalom a részvételre irányuló bevonás, az érdekegyeztetés tekintetében, főként az elmúlt egy évben. Úgy érzik, keveset kérdezik, s még kevesebbszer hallgatják meg őket érdemben.

Mégis.

A Közép-Kelet Európában hatodik alkalommal szerveződő állampolgári rendezvénysorozat az elmúlt években Magyarországon volt a legsikeresebb. A szervezők most sem adják alább.

Száznál több eseményt rendeznek civil szervezetek, közösségi intézmények az ország szinte minden megyéjében: nyilvános térfoglalókat, falunapokat, vitaesteket és osztályfőnöki órákat, ifjúsági és közösségi programokat, konferenciákat, kerékpáros megmozdulásokat, generációk közötti párbeszédeket, nyilvános fórumokat.

A helyi kezdeményezések sokféleségét nem csorbítva a szervezők idén 3 kiemelt témát is ajánlottak a helyi programok közé:

Milyen demokráciát akarunk?

Értelmezzük újra a részvételt. Foglaljunk állást! Foglaljunk teret!

Önként, szívesen!

Vegyünk részt! – a saját életünkben, a környezetünk ügyeiben hisz az állam polgárai mi vagyunk. Lehetőség legyen a részvétel, ne nyűg.

A szegénység néma? Adj hangot neki!

A szegénység nem ok a kirekesztődésre. A részvétel megerősít és kompetenssé tesz, kapcsolatokat épít és lehetőséget ad a döntések befolyásolására.

Ahogy korábban, most is egy országos kérdőíves felmérés zajlik a programok hátterében, amely a KÖZBIZALOM 2011. éves jelentés alapja lesz majd.

 

A háttérről, a programokról részletesen

a rendezvény honlapján: http://arh.kozossegfejlesztes.hu, http://www.reszvetelhete.hu

és facebook oldalán: https://www.facebook.com/pages/%C3%81llampolg%C3%A1ri-R%C3%A9szv%C3%A9tel-Hete/144950822207292?sk=wall

Szervezők: Civil Kollégium Alapítvány, Közösségfejlesztők Egyesülete, Magyar Művelődési Intézet, Közösségi Kapcsolat Alapítvány, Közösségfejlesztők Országos Fejlesztői Műhelye, SZÖVETSÉG a Közösségi Részvétel Fejlesztéséért

Kapcsolat: Varga Máté 30/2101318 [email protected],

Péterfi Ferenc 30/9245535 [email protected]

Copyright © 2011-2019 Állampolgári Részvétel Hete. Minden jog fenntartva. Tervezte és fejlesztette: Civil Kollégium Alapítvány.

Lépj be a már meglévő Facebook regisztrációdon keresztül

vagy    

Elfelejtetted a jelszavadat?

Create Account