2011. szeptember 20. kedd

Nem volt túl biztató az időjárás: hideg volt, fújt a szél, amikor kivonultunk a térre. De minket fűtött a lelkesedés,

és a szeretet. Mire kipakoltunk, az eső is szemerkélni kezdett. A tér kihaltnak tűnt. A Keresztény Nevelésért Alapítvány visszamondta a részvételt az időjárásra való tekintettel.

14 órakor Pócs Margit civil referens köszöntötte a nap szereplőit. Ő vállalta fel a konferanszié szerepét a programsorozat idejére.

A délután folyamán az Ifjú szív Német Nemzetiségi Táncegyüttes, a „Clark Ádám” Flottilla, és a Jaslice Családsegítő Egyesület mutatkozott be.

Margit lelkesen invitálta az embereket a kérdőív kitöltésére, szinte senkit nem hagyott futni, aki a rossz idő ellenére a térre tévedt.

Ez idő alatt a Zöldtárs Alapítvány a Benedek – szurdikba kirándult az érdeklődőkkel. A Lösz Szurdik tanösvényeket a Szüreti Napok alkalmából adták át, és még újdonság mindannyiunk számára. A kirándulás ideje alatt a téren origami foglalkozást tartott Jilling Mária az Origami Baráti Kör vezetője.

17 órakor a téren örömtánc-tanulással zárult a nap, majd a Belvárosi Kávézóban folytatódott a program Farkas Gábor szervezésében, „Beszélgessünk”… Demokrácia Casinó címmel. A jelenlévők friss pogácsa és meleg tea mellett vitathatták meg a készülő civil törvényről és a demokráciáról alkotott elképzeléseiket. Minden részt vevőnek más volt a véleménye, vitatkoztunk, de abban egyetértettünk, hogy még sokat kell fejlődnünk a demokráciában.

Tags:

Copyright © 2011-2019 Állampolgári Részvétel Hete. Minden jog fenntartva. Tervezte és fejlesztette: Civil Kollégium Alapítvány.

Lépj be a már meglévő Facebook regisztrációdon keresztül

vagy    

Elfelejtetted a jelszavadat?

Create Account