2011.09.23. Új Néplap    2.oldal

A demokráciára hívnák fel a figyelmet Az állampolgári részvétel hete alkalmából szervezett programot tegnap a szolnoki Etnikai Népfőiskolai Társaság, ahol egy szerepjátékot megjelenítő társasjátékot is bemutattak.
Az esemény céljáról, fontosságáról kérdeztük Bereczki Barbarát, az Etnikai Népfőiskolai Társaság és Közösségi Ház vezetőjét.
” Mi a rendezvényük célja? ” Az állampolgári részvétel hete kapcsán felhívni az emberek figyelmét a demokráciára. Kevés sikerélménnyel rendelkezik a civil társadalom a részvételre irányuló bevonás, az érdekegyeztetés tekintetében, főként az elmúlt egy évben. Úgy érzik, keveset kérdezik, s még kevesebbszer hallgatják meg őket érde

mben. Mégis, a Közép-Kelet-Európában hatodik alkalommal szerveződő állampolgári rendezvénysorozat az elmúlt években Magyarországon volt a legsikeresebb. A Játsszuk el a társadalmi szerepeket címet viselő programunk egy szerepjáték köré épül, mely igazándiból egy társasjáték. Ezt a játékot a kolléganőmmel együtt mi találtuk ki.
” Mondana pár szót erről a társasjátékról? ” Azt tudjuk eljátszani ezzel , hogy vannak vállalkozók, önkéntesek és szegény emberek.
Azt is vizsgáljuk játék közben, hogy ha ez a három szereplő összefog, mi mindent tud tenni a szegénység ellen. Bízom abban, hogy ezzel a társasjátékkal egy mintaprojektet mutathatok be. Bárhol és bárkinek szívesen bemutatjuk a játékunkat, akár középiskolákban is.
*N. I.

Tags:

Copyright © 2011-2019 Állampolgári Részvétel Hete. Minden jog fenntartva. Tervezte és fejlesztette: Civil Kollégium Alapítvány.

Lépj be a már meglévő Facebook regisztrációdon keresztül

vagy    

Elfelejtetted a jelszavadat?

Create Account