Állampolgári Részvétel Hete beszámoló

Hajdú-Bihar megye

ÉLETFA Segítő Szolgálat Egyesület

 

Az idei Állampolgári Részvétel Hetén szervezetünk a Milyen demokráciát akarunk? (Téma: Változásban a civil szabályozás! Ragaszkodjunk az érdemi civil részvételhez!); az Önként, szívesen! (Téma: 2011 az Önkéntesség Európai Éve,  A fiatalok közjóért való tevékenysége) ; és A szegénység néma? Adj hangot neki!  fókuszokra összpontosítva szervezte meg Hajdú-Bihar megyében az ÁRH programjait. A programok megvalósításához több mint 20 egyetemi hallgatót sikerült bevonnunk, valamint egy intézménnyel (Nagysándor József Általános Iskola) és egy civil szervezettel (Csodakutya Alapítvány) működtünk együtt.

Szeptember 19-től 23-ig a Debreceni Egyetem területén figyelemfelkeltő akciót szerveztünk, ahol az ÁRH-ról tájékoztatuk az egyetemistákat, valamint az Életfa Önkéntes Centrummal együttműködve az önkéntes lehetőségekről kaptak tájékoztatást a fiatalok. Lehetőségük volt önkéntesként regisztrálni a sártornál.

Szeptember 19-től 23-ig (10:00- 14:00) a közbizalom ál

lapotáról kérdőívek segítségével tájékozódtunk a Debreceni Egyetem karain, az egyetem két kollégiumában, valamint a Méliusz Juhász Megyei Könyvtárban. A kérdőívek kitöltetésében naponta nyolc  önkéntes vett részt. Az öt nap alatt több mint 900 kérdőívet sikerült kitöltetni az adott helyszíneken.

Szeptember 20-án a Nagysándor József Általános Iskolában különböző kézműves foglalkozásokat  szerveztünk alsó tagozatos gyerekeknek, amin nyolcvan gyerek vett részt. A program célja, a szegénységre, az önkéntességre való felhívás, valamint az Add tovább! mozgalom népszerűsítése. A program megvalósítását a Csodakutya Alapítvánnyal és a Nagysándor József Általános Iskolával együttműködésben valósítottuk meg.

Szeptember 21-én kerekasztal beszélgetést szerveztünk, melynek témája a civil szabályozás volt. A beszélgetésre hajdú-bihar megyei civil szervezeteket hívtunk meg, ahol megvitattuk a tervezett Civil Törvény fontosabb pontjait.

Tags:

Copyright © 2011-2019 Állampolgári Részvétel Hete. Minden jog fenntartva. Tervezte és fejlesztette: Civil Kollégium Alapítvány.

Lépj be a már meglévő Facebook regisztrációdon keresztül

vagy    

Elfelejtetted a jelszavadat?

Create Account