ÁRH Krónika- Szekszárd

 

2012. szeptember 26. szerda

 

 

Az immár megszokott kipakolás, rendezkedés, zenével történő hívogatás, és a lufik felfújása után hamar benépesült a tér. A hét közepén még mindig nyárias hangulatban, sok ember sétált a téren, szívesen megálltak nézelődni vagy bekapcsolódni a programokba.

A nap szereplőit és a közönséget szintén megszokott módon Pócs Margit civil referens köszöntötte 14 órakor, miközben Rév Szenvedélybeteg Segítő munkatársa lemosható tetoválásokat varázsolt a gyerekek karjára, a Micimackó Családi Napközi pedig játszott, kézműveskedett, rajzoltatott a gyerekekkel. A picik szívesen mentek, mert az ő méretükben készített asztalokhoz, kis székekre ülhettek. Így sokkal kényelmesebben dolgozgathattak! Aki viszont kimeríthetetlen energiáit akarta levezetni, ugrálhatott a trambulinon.

Szerdán is több civil szervezet mutatkozott be: Mentálhigiénés Műhely, az Ifjú Szív Táncegyüttes, a Clark Ádám Flottilla, Civil Információs Centrum, RÉV Szenvedélybeteg Segítő, Zöldtárs Alapítvány, Micimackó Családi Napközi, Esőmanók Tolna Megyei Autista Gyermekekért Közhasznú Alapítvány, Keresztény Nevelésért Alapítvány, Vakok és Gyengénlátók Tolna Megyei Egyesülete. Szerdán bemutatkozott a Bad Bones magyar amerikai football csapat is. Szóban bemutatta a csapatot a szóvivőjük, a csapattagok pedig pár támadást mutattak be. Minden érdeklődő megnézhette közelről is a felszerelésüket, és beállhatott dobálni is.

A játékok mellett folyamatos volt a kérdőívek kitöltetése, a szervezetek bemutatkozása.

Délután 4 órakor örömtánc tanulásra került sor. Egyre többen csatlakoztak hozzánk! A jó zene, a szép idő és a nevetés meghozta mindenkinek a kedvét! Amire viszont büszkék vagyunk, hogy amikor a táncot tanító mesterünk eltévesztette –természetesen a megtévesztés kedvéért- a lépést, mi nem estünk ki a lépésből és ritmusból!

18 órától a Babits Mihály Művelődési Ház II-es előadótermében tartott előadást Szili Katalin a Fenntartható társadalom és gazdaság címmel. Képviselő asszony a bemutatójában nagyon érdekes adatokra hívta a fel a figyelmünket. A napi rohanásban nem is gondoljuk végig, hogy a fogyasztásunknak milyen következményei lehetnek, melyek nemcsak a környezetünket, hanem a társadalmunkat is érintik. Az előadást követő beszélgetés során megbeszéltük, hogy akik nem szeretnének részt venni a fogyasztó társadalmunkban, azok mit tehetnek. Sajnos azt is meg kellett állapítanunk, hogy teljesen nem lehet kiszállni ebből a körforgásból, mert a fogyasztási cikkek jó részét, nem az örökkévalóságnak készítik.

Jó hangulatú beszélgetéssel lehettünk gazdagabbak

Tags:

Copyright © 2011-2019 Állampolgári Részvétel Hete. Minden jog fenntartva. Tervezte és fejlesztette: Civil Kollégium Alapítvány.

Lépj be a már meglévő Facebook regisztrációdon keresztül

vagy    

Elfelejtetted a jelszavadat?

Create Account