Civilek vették át a főszerepet

Székesfehérvár – A város civil szervezetei mutatták meg magukat a hétvégén, a színes városi forgatagban. Közel 60 nonprofit szervezet társult be idén a nagy tömeget vonzó mangalica fesztiválhoz.

2012. szeptember. 29. szombat | Frissítve: 2012. szeptember. 30. vasárnap | Szerző: Klecska Ernő, Fejér Megyei Hírlap

Székesfehérvár városgondnoksága 30 faházban biztosított helyet a civil szervezeteknek a Mátyás király körúton.

A rendezvény az Állampolgári Részvétel Hete (ÁRH) egyik fő eseménye

volt. Idén ötödik alkalommal valósult meg a Civil Nap.

“Tégy egy részt az egészhez!” Ezzel a mottóval indult az idei Állampolgári Részvétel Hete (ÁRH), mely szeptember 24-30. között kínál érdekes programokat a székesfehérvári lakosoknak és szervezeteknek.

Az ÁRH 2012 kampányhét, a közép-kelet európai civil szervezetek, hálózatok együttes és hangsúlyos megnyilatkozása annak érdekében, hogy az állampolgári részvétel problematikája erőteljesebben jelenjen meg az európai médiában, politikában és a civil társadalomban.

A hét olyan rendezvények sorozatából áll, amelyek mindenki által érzékelhetően hívják fel a szűkebb és tágabb társadalmi környezet figyelmét a részvételi demokrácia fontosságára. A programok figyelemfelkeltő jellegűek, a közjó gyarapítását, a helyi közösségi és civil cselekvést helyezik a középpontba, s azt is bemutatják, hogy mindez lehetséges. Helyi, megyei és országos akciók, szakmai és civil találkozók, médiaesemények, nyilvános gyűlések adják össze az Állampolgári Részvétel Hetének programját.

Az ÁRH Fejér megyei szervezője az idei évben a Fejér Megyei Civil Információs Centrum.

Tags:

Copyright © 2011-2019 Állampolgári Részvétel Hete. Minden jog fenntartva. Tervezte és fejlesztette: Civil Kollégium Alapítvány.

Lépj be a már meglévő Facebook regisztrációdon keresztül

vagy    

Elfelejtetted a jelszavadat?

Create Account