Kedves szervezkedők!

Az ÁRH kérdőívét aktualizáltuk a 2013-as felméréshez. Kérünk benneteket, terjesszétek, töltsétek, töltessétek az ország egész területén! A kérdőívet hamarosan on-line tölthető formában is elérhetővé tesszük.

Háttér információk a felméréshez

Az alábbi kérdéseket a brit Citizenship Survey 2001-es kérdőívéből válogattuk, amely a társadalmi tőke állapotával kapcsolatos felmérést ez évben végezte el először egy országos reprezentatív mintán. Hatására Magyarországon és Közép-Kelet Európában is végeztünk szúrópróba-jellegű felméréseket, eredményeit ld. a Közösségfejlesztők Egyesülete honlapján és a Parola 2004/3. számában!

Az Állampolgári részvétel hete keretében is csak ilyen szúrópróba-jellegű felmérésre szorítkozhatunk, melynek során véletlen-szerűen megkérdezett embereket szondáztatunk meg és próbálunk képet kapni egy-egy lokalitás, majd „az ország lakosai” állampolgári részvételének minőségéről és gyakoriságáról. Ez a felmérés szociológiailag nem lesz mindenben alátámasztható, vagyis eredménye nem feltétlen felel meg a tudományos igényeknek, de rögzít majd egy pillanatképet, kifejez egyfajta benyomást a témában és az összesített eredmények felhívhatják a döntéshozók figyelmét – helyi és országos szinten is – egy azonos témájú felmérés reprezentatív mintán történő megrendelésének fontosságára! Tapasztalataink szerint a társadalmi tőke mérése alkalmas arra, hogy a politika napirendjére tűzze a társadalmi részvétel fokozásába történő befektetések szükségességét!

A kérdőív minden évben kisebb-nagyobb változásokkon esett át, illetve 2007-ben, az előző évektől eltérően, a kérdőívet kiszélesítettük, olyan kérdésekkel egészítettük ki, melyek egyaránt kíváncsiak a részvétel és identitás európai dimenziójára, illetve a közösségi vállalkozással, szövetkezéssel kapcsolatos állampolgári attitűdre.
2008-tól kisebb-nagyobb kiegészítésekkel ismét az eredeti ÁRH kérdéseket használjuk.

Töltsd le itt!

ÁRH KÉRDŐÍV 2013DOCPDF

Tags:

Copyright © 2011-2019 Állampolgári Részvétel Hete. Minden jog fenntartva. Tervezte és fejlesztette: Civil Kollégium Alapítvány.

Lépj be a már meglévő Facebook regisztrációdon keresztül

vagy    

Elfelejtetted a jelszavadat?

Create Account