Szeptember utolsó hetében ismét megrendezésre került az Állampolgári Részvétel Hete Európa majd minden országában. A magyarországi akcióhoz 2009-ben csatlakozott a Kerecsen Ifjúsági Egyesület, majd 2011-ben a szárnyát bontogató Komáromi Városi Diáktanács is.
Az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan a város oktatási intézményekben való megjelentés, és ott is elsősorban az ifjúsági korosztály lekérdezése a célja a két szervezetnek, mely a középiskolákban meg is valósult. Az elégedettségi kérdőív tartalma megegyezik a korábbi évek tartalmával: így jó összehasonlítási alapot képeznek az évente ismétlődő kérdésekre adott válaszok. A felmérés kitért a különböző szervekben való bizalom szintjére, a kitöltő elmúlt egy évi állampolgári aktivitására, valamint az aktívságát elősegítő motivációs tényezőkre.

Szeptember 23. és október 4. között jelent meg a két szervezet Komárom város általános és középiskoláiban. A kérdőívezés mellett az érdeklődő diákok és pedagógusok kisfilmet tekinthettek meg a Komáromi Városi Diáktanács elmúlt két évéről, valamint tájékoztatót kaphattak a fiatal szervezetről felmerült kérdéseikre.
Az ÁRH hetének záró programja a 2013. szeptember 28-án megrendezett „Nyiss felénk!” éjszakai flashmob volt, melynek célja az állampolgári jogok folyamatos gyakorlására és a közösségi cselekvések erejére való figyelemfelhívás volt.

A KVDT kisfilmje:

Tags:

Copyright © 2011-2019 Állampolgári Részvétel Hete. Minden jog fenntartva. Tervezte és fejlesztette: Civil Kollégium Alapítvány.

Lépj be a már meglévő Facebook regisztrációdon keresztül

vagy    

Elfelejtetted a jelszavadat?

Create Account