http://gepnarancs.hu/2014/09/indul-a-reszvetel-hete/

Megjelent:

 

 

PAFI.HU

Hétfőtől közel 100 esemény hívja fel a figyelmet a részvétel, a helyi cselekvés, a közügyek formálásnak fontosságára.

Belföld | Forrás: MTI, OS | Beküldte: | 2014. szeptember 21. | Szólj hozzá!

Országszerte akcióznak a civilek – Készül a Közbizalmi Index. Több mint 100 civil hazai szervezet kapcsolódott idén az országos és nemzetközi kampányhéthez.

Találkozók, fórumok, műhelyek szólnak majd a választásokról, a döntéshozatalban való részvételről, a helyi és országos civil érdekérvényesítésről. Utcai akciók, flasmobok, demonstrációk szerveződnek az állampolgárokat érintő “forró” témák körül. Tagtoborzó, adománygyűjtő, ismeretterjesztő, építő-szépítő kezdeményezések indulnak országszerte.

Az idén a tematikus fókuszt három téma testesíti meg – a közélet alakítását, a hatalomhoz való viszonyunkat pedzegető “Kié a politika?”, a társadalmunk toleranciájára és hozzáállására hangsúlyt helyező, az ellenpólusokra építő “Nyitsz vagy Zársz?”, illetve a szegénység elleni közös tennivalóinkat képviselő “Erő=Forrás?!”.

Elkészül idén is az akcióhéthez kötődően az ország közbizalmi indexe, amely minden évben villámjelentést ad arról, mennyire bízunk a legfontosabb közintézményekben.
Események: http://reszvetelhete.hu/esemenyek.

Tags:

Copyright © 2011-2019 Állampolgári Részvétel Hete. Minden jog fenntartva. Tervezte és fejlesztette: Civil Kollégium Alapítvány.

Lépj be a már meglévő Facebook regisztrációdon keresztül

vagy    

Elfelejtetted a jelszavadat?

Create Account