100 könyvvel bővült a Szakkönyvtár

Közel 100 kézikönyvet, tanulmányt, esszét, magazint adományozott a BOCS Alapítvány a Mannheim Károly Szakkönyvtárnak. A felajánlásra az Állampolgári Részvétel Hete kapcsán került sor. Simonyi Gyula, a BOCS Alapítvány elnöke, és Ruff Tamás, az Echo Szociológiai Kutatóintézet igazgatója sajtótájékoztatón mutatta be a köteteket a Fehérvári Civil Központban.
Az Echo Nonprofit Network és a BOCS Alapítvány között hosszú évek óta tartó kapcsolat és együttműködés van. Ennek egyik jó példája a mostani könyvadományozás is.
A BOCS Civilizációtervezés Alapítvány már 1975 óta nyújt felkészítést a globalizáció kihívásaira. Egységben kezelik a klíma és környezetvédelem, az evolúció és természetvédelem, a béke és közbiztonság, a szegénység és munkanélküliség, az emberi jogok és női esélyegyenlőség, a szexuális és reproduktív jogok és egészség, vallás és oktatás kérdéseit. A BOCS számos hazai és nemzetközi tudományos és civil hálózatnak tagja. Az MTA Magyar Ökológusok Tudományos Egyesülete kitüntetettje, a globális népesedés és ökológia téma legismertebb szakértője magyar nyelvterületen.
„Az évtizedek során sok magyar és angol nyelvű kiadványt kaptunk és adtunk is ki magunk sokszínű témakörökben, ezekből örömmel helyeztünk el egy válogatást a Mannheim Károly Szakkönyvtárban, hogy szélesebb körök használhassák.” – mondta Simonyi Gyula, az Alapítvány elnöke.
Az Echo Szociológiai Kutatóintézet bibliotékájának 4.000 kötetes gyűjteménye módszertani szakkönyveket, szakfolyóiratokat, tanulmányokat, kazettákat, DVD-ket tartalmaz a szociológia, a pedagógia, a pszichológia és a kutatás-módszertan tudományterületeiről. A BOCS Alapítvány által adományozott közel 100, zömmel magyar nyelvű kézikönyv, tanulmány, esszé, magazin az ökológia és a környezeti nevelés témakörét érinti, jól illik a Szakkönyvtár gyűjteményébe.
„A Könyvtár szociológiai jellegű, társadalomtudományokkal foglalkozó könyvállományához jól illeszkednek ezek a kiadványok. A társadalmi folyamatok mindig komplex folyamatok, ezért több tudományterület is szükséges ezek megértéséhez. A Mannheim Károly Szakkönyvtárban minderre lehetőség nyílik, az új könyvek ennek a tudásnak a megszerzéséhez járulnak hozzá.”- mondta Ruff Tamás, az Echo Szociológiai Kutatóintézet igazgatója.
A kézikönyvtárat hétköznapokon 8 és 16 óra között lehet használni, látogatása előzetes regisztrációhoz kötött, amely megtehető az [email protected] email címen.
Tags:

Copyright © 2011-2019 Állampolgári Részvétel Hete. Minden jog fenntartva. Tervezte és fejlesztette: Civil Kollégium Alapítvány.

Lépj be a már meglévő Facebook regisztrációdon keresztül

vagy    

Elfelejtetted a jelszavadat?

Create Account