Az se igaz, amit…

Az alapítvány tájékoztatása szerint továbbra is mélyen lesújtó a hazai politikusok és a parlament bizalom indexe. Lassan közhellyé válik ez a tapasztalat: a politikai elit bizalmi mélyrepülése – fogalmaznak. Az alapítvány aggályosnak nevezi hogy ez a jelenség a bizalmatlanság élményét a magyar polgárok folyamatosan érő erős ingerré tette.

Hozzáteszik: javulóban van a civil nonprofit szervezetekkel kapcsolatos bizalmi index. Felvetésük szerint talán ezért is váltak jóval gyakoribbá 2014 tavasza óta a politikusok és a hatalmi szereplők támadásai a magyar civilek irányában. Ezekkel azoknak a szervezeteknek a legitimitását, jó hírét, az irántuk való bizalmat igyekeznek – széles médiafelületeken is – letörni, akik a közbizalom tekintetében velük ellentétben éppen felfelé tartanak a társadalom megítélésében írja a Civil Kollégium Alapítvány. A szervezet úgy látja: mindezzel mégsem sikerült a politikai-hatalmi elitet képviselőknek magukkal rántaniuk a bizalmatlanság irányába a civilekről való közvélekedést.

 

 

2015. MÁRCIUS 10. 10:59

HÍR24 – http://www.hir24.hu/belfold/2015/03/10/a-politikusokban-nem-a-civilekben-egyre-jobban-bizunk/

Tags:

Copyright © 2011-2019 Állampolgári Részvétel Hete. Minden jog fenntartva. Tervezte és fejlesztette: Civil Kollégium Alapítvány.

Lépj be a már meglévő Facebook regisztrációdon keresztül

vagy    

Elfelejtetted a jelszavadat?

Create Account