Több nagyszabású kezdeményezéssel készül az Állampolgári Részvétel Hetére stratégiai partnerünk, az Ökologistic Környezetvédelmi Alapítvány: a hétfőn kezdődő programról szól összeállításunk. Akcióhét, dunaújvárosi kínálat – Vészity Kata írása.

"A több mint 10 éve indult program célja, hogy a civil önszerveződő programok erejével a közvélemény figyelmét ráirányítsa a mindannyiunkban szunnyadó közösségi tetterő, a sorsunkat alakító cselekvő állampolgári részvétel fontosságára."

Közösségépítő megmozdulások terén nem maradhatunk tétlenek, hiszen a környezetvédelem a mi meglátásunk szerint szorosan kapcsolódik a témához. A most következő héten, azaz szeptember 21-27. között rendezik az immár hagyományos akcióhetet, vagyis az Állampolgári Részvétel Hetét, amely reményeink szerint izgalmas programokat kínál Európa szerte. Civil szervezetek a lehető legszélesebb palettával állnak készen annak érdekében, hogy "részvételre" buzdítsák a társadalmat, a helyi lakosságot. Rendezvényeik megmutatják a közösség erejében lévő értékeket, kihívásokat és lehetőségeket. Konferenciák, flash mobok, bemutatók, beszélgetések és különböző workshopok várja az érdeklődőket – és örömmel jelzem, hogy városunkban is lesznek megmozdulások.

Szervezetünk, az Ökologistic Környezetvédelmi Alapítvány négy rendezvényt kínál, amihez szabadon lehet csatlakozni – mindenkit nagy szeretettel várunk!

  

A programok sora szeptember 21-én, hétfőn kezdődik – méghozzá egy rendhagyó közösségi programmal: aktivistáinkkal, önkénteseinkkel ebédelni indulunk 12.30-kor a Duna Étterembe – és ide várjuk mindazokat, akik vagy már most társadalmi integrációs programunk támogatói, vagy a jövőben kívánnak csatlakozni kezdeményezésünkhöz! Ha érdekel, miről is szól ez a program, akkor tarts velünk és tedd fel kérdéseidet. Csatlakozhatsz támogatóink köréhez is, hiszen az étterem lehetőséget biztosít közösségi finanszírozásra. A kasszánál elhelyezett gyűjtőbe dobott 50-100 Ft adomány már nagyban hozzájárul a program sikeréhez. Gyere, ebédelj velünk – és ismerj meg minket!

Készíts velünk fürdőgolyót! (a kép illusztráció)

A folytatás is izgalmasnak ígérkezik: szeptember 23-án, szerdán a programnak helyet biztosító Munkásművelődési Központ jóvoltából bemutatkozik szervezetünk vegyszermentesítő lakossági ága – a Hangák, vagyis a "zöldre érett nők" közösségétismerhetitek meg. A program során terveink szerint készítünk fürdőgolyót, öblítőt és szívesen hallgatunk más ötleteket, véleményeket a témában – a rendezvény délután 15 órakor kezdődik, a gyerekeket öko játszóház várja.

A hét utolsó napjaira is jut a jóból: szeptember 25-én, pénteken délután piknikre invitálunk benneteket! A felső Duna-parton, egészen pontosan az Aratók szobornál 17 órakor terítjük ki a kockás abroszt. Házi sajtot, gyümölcsöt és szendvicseket viszünk.

Piknik az Aratóknál! (Illusztráció: Gömbölyű Dunaújváros - Németh Zsolt műve)

Piknik az Aratóknál! (Illusztráció: Gömbölyű Dunaújváros – Németh Zsolt műve)

Bárki letelepedhet mellénk – akár saját pokróccal – és csipegethet finomságainkból. Amolyan batyubál hangulatot szeretnénk egy kötetlen beszélgetéssel egybekötni. A batyuba is lehet pakolni enni- és innivalót – tehát hozhattok harapnivalót és témát is!

Végül következzék egy "félig" dunaújvárosi program: a szombat a kreatív újrahasznosításé lesz, Budapesten, a Hellóanyuban környezetbarát tejfestékkelbútorfestő technikákat mutat be az Azúrbagoly Kft. – a programhoz mi szolgáltatunk adományaink közül felújítandó darabokat. Gyerekprogramot biztosítunk a rendezvény ideje alatt, hogy anya nyugodtan alkothasson, miközben csemetéje is jól szórakozik!

Tarts velünk az Állampolgári Részvétel Hetén – kapcsolódj be, hozd a kreativitásod, az ötleteid! Tartalmas programot kínálunk – és jó szórakozást kívánunk!

Vészity Kata

(Az Állampolgári Részvétel Hete országos merítését itt találod; az Ökologistic Környezetvédelmi Alapítvány és a Castellum.do stratégiai együttműködéséről itt olvashatsz!)

 

Tags:

Copyright © 2011-2019 Állampolgári Részvétel Hete. Minden jog fenntartva. Tervezte és fejlesztette: Civil Kollégium Alapítvány.

Lépj be a már meglévő Facebook regisztrációdon keresztül

vagy    

Elfelejtetted a jelszavadat?

Create Account