Állampolgársági Részvétel Hete – csütörtök

 

Állampolgársági Részvétel Hete – csütörtök

2015.09.26. Aktívak voltak a szekszárdiak a hétfő és csütörtök között megtartott Állampolgársági Részvétel Hetén (ÁRH), ahol az „Év Képviselőjét” is megválasztották.

Az „Év Képviselőjét” is megválasztották a polgárok

 

Az „Év Képviselőjét” is megválasztották a polgárok

2015.09.26. Aktívak voltak a szekszárdiak a hétfő és csütörtök között megtartott Állampolgársági Részvétel Hetén (ÁRH), ahol az „Év Képviselőjét” is megválasztották.

A Mentálhigiénés Műhely, a Szekszárdi Civil Kerekasztal és az önkormányzat által szervezett rendezvénysorozat alkalmával rengeteg program várta a látogatókat délutánonként a Szent István téren. Nemcsak a zenés-táncos fellépések, hanem a legtöbb rendezvény iránt aktívan érdeklődtek a polgárok – tudtuk meg Pócs Margittól, a Mentálhigiénés Műhely elnökétől.

Mint mondta, az adományozásból is sokan kivették a részüket, magánszemélyek, civil szervezetek egyaránt adakoztak. Szépen gyűltek a Balassa János kórház pszichiátriai osztályának, illetve gyermekosztályának szánt ruhák, illetve textilből készült játékok. Sok szekszárdi töltötte ki az ÁRH kérdőívet, illetve sok – legalább annyi mint tavaly – színes cetli is összegyűlt.

A kék, piros, zöld, illetve fehér cetlikre a városiak leírhatták, hogy mi az ami tetszik, vagy nem tetszik nekik Szekszárdon. Azt is megoszthatták ezek segítségével, hogy mit szeretnének megvalósulni látni, és hogy ők mit tennének, ha döntéshozói pozícióban lennének. A cetlik tartalmát szó szerint rögzítik. Ezeket aztán az alpolgármester és a képviselők is megkapják. A cetlik – melyekből a döntéshozók építkezhetnek – tartalmát beépítik a civil koncepcióba.

Pócs Margit elmondta, rengeteg civil szervezet képviseltette magát az ÁRH-n. Kiemelte, a szervezetek között igen aktív kommunikáció bontakozott ki. Szintén aktívak voltak a résztvevők a Takács Hajnallal – Az asszony verve című könyv szerzőjével – való rendhagyó beszélgetésen. Hozzátette, az óvodás korú gyermekektől a nyugdíjasokig minden korosztályból szép számmal akadtak érdeklődők.

Csütörtökön, a sorozat zárónapján adták át az „Év Képviselőjének járó” díjat. A polgárok aktívak voltak a voksoláson, ahol több mint 160 érvényes szavazat gyűlt össze. A szavazást a kuratórium döntése alapján Gyurkovics János nyerte. A képviselő a szavazólapokon olvasható indoklás szerint igen sokat tett körzetéért, az Újvárosban és rendszeresen tartja a kapcsolatot a választóival. A választás rendkívül szoros volt, Gyurkovics János végül kis különbséggel előzte meg Csillagné Szánthó Polixénát, akire szintén rengetegen szavaztak – tudtuk meg Pócs Margittól.

Az Állampolgársági Részvétel Hete programsorozat részletes leírását itt találja – kattintson!

A vezetőképen (legfelül) Gyurkovics János felesége (jobbról), amint férje nevében átveszi az „Év Képviselőjének járó” díjat, egy festményt, melyet a Bárka Művészeti Szalon tagja, Sebestyén Gáspárfestett. Fotó: Kiss Albert

Forrás: http://kadarka.net/cikkek-kat/az-ev-kepviselojet-is-megvalasztottak

Tags:

Copyright © 2011-2019 Állampolgári Részvétel Hete. Minden jog fenntartva. Tervezte és fejlesztette: Civil Kollégium Alapítvány.

Lépj be a már meglévő Facebook regisztrációdon keresztül

vagy    

Elfelejtetted a jelszavadat?

Create Account