Az Állampolgári Részvétel Hete rendezvénysorozathoz kapcsolódva 1 hétig ( 2015.09.21-2015.09.25-ig ) jótékonysági ruhaosztást szerveztünk a Mosolymanó Egyesületben a kertvárosi rászoruló családoknak.

A tanévkezdés közelsége révén, a családok nagyon örültek a lehetőségnek. Napi 8-10 család érkezett. Amíg a szülő válogatott, mi egy másik helyiségbe a gyerekek számára felügyeletet, játszóházat biztosítottunk.

Folyamatosan érkeztek az adományok is. Napi 2-3 zsáknyi ruha/cipő/játék érkezett.

Speciális megkeresés is érkezett. A helyi Családsegítő Központ munkatársai hozzánk irányították egy 1 hónapos kisbabának a szüleit. Pelenkára volt szükségük, és másnapra már meg is érkezett egy nagy csomag pelenka.

Az ÁRH ideje alatt érkezett egy nagy adag (kb. 60 könyv) könyvadomány is. Ezt a már régóta működő, KönyvCsere programunkba építettük be (a pécsi Önkéntes Központ segítségével indítottuk el). Lényege, hogy aki szeretne egy könyvet, válasszon, és legközelebb hozzon helyette másikat.

Az Aktív Állampolgárság programunk révén azt jelentette, hogy a helyiek segítenek helyieknek. Köszönjük, hogy újra országosan megszervezésre került az ÁRH! Jövőre is fogunk csatlakozni

Tags:

Copyright © 2011-2019 Állampolgári Részvétel Hete. Minden jog fenntartva. Tervezte és fejlesztette: Civil Kollégium Alapítvány.

Lépj be a már meglévő Facebook regisztrációdon keresztül

vagy    

Elfelejtetted a jelszavadat?

Create Account