2017 MÁJUS 23., KEDD 12:56
Jelenleg is, május 22. és 28. között zajlik az Állampolgári Részvétel Hete elnevezésű nemzetközi rendezvénysorozat, melyhez a közösségfejlesztő Dialóg a Közösségekért Közhasznú Egyesület idén is csatlakozott.

A hét minden napján mozgalmas programokkal várjuk az avasi lakosokat.

A Debreczeni Márton Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola önkéntes diákjai 10 órára érkeznek az Avasi Közösségi Kávézó (3529 Miskolc, Szentgyörgy út 42.-44) elé, hogy a meghívott általános iskolás csoportnak kézműves foglalkozást tartsanak, és virágékszereket készítsenek.

Ezt követően, 11 órától a fiatalok idén is beültetik virágokkal a Kávézó előtti területet, még otthonosabbá téve azt az avasi közösségek számára.

Mindeközben, a méltán népszerű ruhacsere-bere 11 órától települ ki, ahol bármely avasi lakos leadhatja használt, kinőtt ruháit és újra cserélheti.

A hét többi napján a következő programokkal várjuk az Avasi Közösségi Kávézó előtt az érdeklődőket:

Hétfő: bemutatkozik az Avasi Paradicsom Közösségi Kert

Kedd: szabadtéri álláskeresési tanácsadás; valamint „Kiút a susnyásból” lakossági kezdeményezés aláírásokat gyűjt petíciójához, hogy biztonságos gyalogút épüljön ki a Miskolci Egyetem és az Avas között

Szerda: szabadtéri kézműves klub; mindenki számára nyitott foglalkozás az Avasi Fotókörrel; további aláírásokat gyűjt a „Kiút a susnyásból”

Csütörtök: az Avasi Cserebogár Kör szívesség és eszközcsere börzéje

Mindezek közben, az Állampolgári Részvétel Hetéhez híven idén is kérdőívet töltünk ki az elhaladókkal arra vonatkozóan, hogy mennyire bíznak a közintézményekben, milyenek az attitűdjeik velük szemben.

Állampolgári Részvétel Hete

A nemzetközi kampányhét legfontosabb célja, hogy minél szélesebb nyilvánosságot teremtsen az állampolgári cselekvések lehetőségének, erejének, általában a civil részvételnek,

·         egyúttal az erre a hétre koncentrálódó események súlyukkal felkeltsék a média figyelmét az eseménysorozatra, általában a közösségi részvételre, s hogy

·         megszólítsák, felelősségvállalásra buzdítsák a politikusokat, helyi, országos és nemzetközi szinten.

Az ÁRH központi témája 2017-ben a civilizáció.

 

Forrás: http://www.royalmagazin.hu/kultura/kultura/42255-allampolgari-reszvetel-hete-2017-

 

Tags:

Copyright © 2011-2019 Állampolgári Részvétel Hete. Minden jog fenntartva. Tervezte és fejlesztette: Civil Kollégium Alapítvány.

Lépj be a már meglévő Facebook regisztrációdon keresztül

vagy    

Elfelejtetted a jelszavadat?

Create Account