2017.05.27 20:31 Akt.: 2017.05.28 15:57

Egyelőre bizonytalan a terület sorsa.

Egyelőre bizonytalan a terület sorsa. – © Fotó: Orosz Csaba

Debrecen – A debreceni Újkerti Lakótelep szélén, a Böszörményi út és a Békessy Béla utca sarkon található nagy üres telek tervezett beépítésével kapcsolatban, ott lakókat hallgattak meg egy piknik keretében a Natív Egyesület tagjai szombat délután.

Az érdeklődők és a Natívosok, – csaknem két tucatnyian – a közeli Görgey utcai parkban gyűltek össze. Mint ismert, az „aranyháromszög” néven elhíresült területet a közelmúltban eladta az eddigi tulajdonos osztrák OMV üzemanyag forgalmazó cég. A vevő, magyar befektető három egységből álló épületkomplexumot szeretne oda építeni. A Böszörményi út felől gyorsétterem, középen élelmiszer áruház létesülne. Mivel a témáról néhány hete a Csokonai-gimnáziumban tartott lakossági fórumon megjelentek többsége ellenezte a Békessy felőli oldalra megálmodott autómosót, annak megvalósításától elállt a befektető. Úgy tudjuk, hogy azóta is keresik a megoldást arra, hogy mi legyen ott.


Fotó: Orosz Csaba

A szombati Görgey utcai pikniken a környéken lakók többsége azon az állásponton volt, hogy valami olyasmi épüljön oda, ami nem zavarja őket. De hogy pontosan az mi legyen, nem tudták megmondani. Egyetlen javaslat hangzott el, mely szerint arrafelé nincs patyolat.

A korábbi tervekben szereplő benzinkút, később pedig a nagyobb üzletház elleni lakossági tiltakozást vezető Mátray Emília, a Greenpeace természetvédelmi aktivistája továbbra is azt az álláspontot képviselte, hogy semmilyen épület ne legyen ott, a terület ezután is maradjon park.

HBN-OCs

Forrás HAON: http://www.haon.hu/pikniken-probaltak-megvitatni-a-lakok-mi-legyen-az-aranyharomszogben/3496364

Tags:

Copyright © 2011-2019 Állampolgári Részvétel Hete. Minden jog fenntartva. Tervezte és fejlesztette: Civil Kollégium Alapítvány.

Lépj be a már meglévő Facebook regisztrációdon keresztül

vagy    

Elfelejtetted a jelszavadat?

Create Account